Input your search keywords and press Enter.

Protekli vikend u Dubrovniku ostvareno preko 4 tisuće noćenja

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je proteklog vikenda, od 12. do 15. lipnja ostvareno 4 253 noćenja te je na dan 13. lipnja u Dubrovniku boravilo 1 303 turista, većinom iz Hrvatske i Njemačke.

Tijekom navedenog razdoblja u hotelskom smještaju ostvareno je 2070 noćenja, u privatnom smještaju 1426, dok je manji broj noćenja ostvaren u ostalim oblicima smještaja . Trenutno je na području grada otvoreno 14 hotela i nešto više od pedeset restorana te je jučer slijetanjem prvog leta zrakoplovne tvrtke Air Baltic, s 96 putnika na letu iz Rige, ponovno uspostavljen međunarodni zračni promet prema Dubrovniku.

Od 15. lipnja započela je posebna promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, koja uključuje brojne popuste i pogodnosti za sve posjetitelje grada Dubrovnika, a traje do kraja lipnja. Uz veliki popust za gradske zidine i Rezervat Lokrum, brojni hoteli, privatni iznajmljivači, turističke agencije i ugostiteljski objekti nude svoje usluge po sniženim cijenama te Grad Dubrovnik za jednu kupljenu, nudi jednu gratis tjednu Dubrovnik Card. Besplatan ulazak za sve posjetitelje nude Arboretum Trsteno, Lazareti, Muzej Domovinskog rata te Dubrovački muzeji (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzejau tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića i Umjetnička galerijaDubrovnik. Dubrovački muzeji imaju novo radno vrijeme te ćeustanove biti otvorene od 10:00 do 18:00 sati od utorka do nedjelje.

Sve dodatne informacije o posebnim pogodnostima pronađite na stranici TZGD.

 

Aida Hadžić

 

Koordinator Odjela za komunikacijske taktike/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *