Input your search keywords and press Enter.

Protekli vikend u Lazaretima

U sklopu projekta Generacija A kojeg provodi Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai održan je dvodnevni trening “Identitet i isključenost- strategije prevladavanja” u prostorijama Art radionice Lazareti.

Ciljevi dvodnevnog treninga bili su upoznati sudionike s osnovnim konceptima identiteta, unaprijediti sposobnost sudionika da prepoznaju prepreke društvenoj uključenosti te im pružiti osnovno teoretsko i praktično znanje za uspješan daljnji rad na problemima vezanima za društvenu isključenost temeljenoj na identitetu. Trening je bio namijenjen mladima, to jest srednjoškolcima i studentima. Specifičnost treninga bilo je korištenje kombinacije klasičnih i neformalnih edukativnih metoda koje pokazuju najbolje rezultate u radu s mladima.

Prvi dan treninga je potaknuo sudionike na propitivanje društvene iskonstruiranosti identiteta, kao i prepreka koje identitet može predstavljati u ravnopravnom sudjelovanju u društvu na dnevnoj bazi. Zajedno s trenerom sudionici su izrađivali tzv. “zid različitosti”.

Drugi dan treninga omogućio je identificiranje sistema koji generiraju prepreke te se raspravljalo o načinu i sredstvima njihova prevladavanja.

Ovaj jednogodišnji projekt čiji nositelj je Udruga Bonsai, provodi se u suradnji s Art radionicom Lazareti i Mrežom mladih Hrvatske uz financijsku podršku Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *