Input your search keywords and press Enter.

Proslava Velike Gospe u župama Dubrovačke biskupije

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa, svečano će se proslaviti u utorak, 15. kolovoza u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike.

Svečano misno slavlje u 19 sati ispred katedrale predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon kojeg će uslijediti procesija do porata sa slikom Gospe od Porata. Mise će na blagdan biti još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.

Župa Velike Gospe Rožat

Blagdan Velike Gospe svečano će se proslaviti u župi Velike Gospe u Rožatu. Svečano misno slavlje na blagdan, 15. kolovoza, u 9.30 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Misna slavlja na blagdan će biti još u 8 sati, predvodit će ga župni vikar župe Velike Gospe fra Drago Ljevar, i u 19 sati don Ivica Pervan, kancelar Dubrovačke biskupije i župnik Svetog Spasa Mokošica.

Blagdanu prethodi trodnevnica koja će odsubote, 12. kolovoza, do ponedjeljka, 14. kolovoza, započinjati u 19 sati. Trodnevnicu predvodi fra Josip Sopta, župnik župe Velike Gospe.

Župa Velike Gospe Goveđari Mljet

Župa Velike Gospe u Goveđarim u utorak, 15. kolovoza, slavi blagdan svoje zaštitnice. Misno slavlje u župnoj crkvi bit će u 10.30 sati. Nakon mise slijedi procesija sa slikom Velike Gospe.

Župa Velike Gospe Koločep

Na Koločepu vjernici slave blagdan zaštitnice župe Gospe Velike u utorak, 15. kolovoza. Misna slavlja na blagdan će biti u 9.30 sati u župnoj crkvi u Donjem Čelu i u 18 sati u crkvi sv. Antuna u Gornjem Čelu. Mise će predvoditi p. Marijan Bešlić, župnik župe Presvetog Srca Isusova Zamet.

Blagdanu će prethoditi i trodnevnica od subote, 12. kolovoza, do ponedjeljka, 14. kolovoza, koja će započinjati u 18 sati u župnoj crvki, predvodit će je župnik Bešlić.

Župa Velike Gospe Kuna

U župi Gospe Velike u Kuni misa na blagdan, 15. kolovoza, će biti u 10 sati, a predvodit će je župnik župe Gospe Velike fra Josip Vidas.

Uoči blagdana, 14. kolovoza, vjernici će imati priliku za ispovijed od 16 do 17 sati, nakon čega će u 17 sati započeti misa bdijenja, predvodi župnik Vidas.

Župa Velike Gospe Lopud

Misa na blagdan, 15. kolovoza, u župi Velike Gospe na Lopudu bit će u 4 sata ujutro u župnoj crkvi u Šunju, predvodi don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Misa će istog dana biti i u 10 sati u crkvi sv. Nikole, predvodit će župnik župe Gospe Velike mons. Ivan Šimić.

Župa Gospe Velike Postranje

U župi Gospe Velike svečano misno slavlje će na blagdan Gospe Velike, 15. kolovoza, u župnoj crkvi biti u 10 sati, a predvodit će ga don Petar Palić, generalni tajnik HBK. Mise će na blagdan biti još u 7 sati, predvodi don Ante Burić, župnik župe sv. Petra Boninovo, i u 19 sati, predvodi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla Lapad.

Uoči blagdana, 14 kolovoza, vjernici će imati priliku za ispovijed u 19.30 sati nakon čega će započeti misa, predvodi don Nikola Berišić župnik župe Gospe Velike.

Nikša Sentić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *