Input your search keywords and press Enter.

Proslava sv. Petra, zaštitnika župe na Boninovu

Blagdan sv. Petra bit će svečano proslavljen u istoimenoj župi na Boninovu kojoj je ovaj svetac nebeski zaštitnik. Svečano misno slavlje u četvrtak, 29. lipnja u 19 sati predvodit će don Ivica Pervan, župnik župe Svetoga Spasa u Mokošici, kanonik Stolnog kaptola i kancelar Dubrovačke biskupije. Na blagdan će se u župnoj crkvi slaviti misa još u 8.30 sati.

Trodnevna duhovna priprava za blagdan počinje u ponedjeljak, 26. lipnja. Svake večeri slavit će se misa, a nakon toga slijede koncerti dječjeg zbora, zbora mladih i župnog zbora. Večer uoči blagdana molit će se i svečana Večernja.

Vjernici župe sv. Petra u Čari također slave svoga zaštitnika. Svečano misno slavlje bit će u 19 sati, a predvodit će ga umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Stipe Kordić kojemu će nakon mise biti dodijeljena i nagrada za životno djelo. Poslije mise uslijedit će i blagoslov FD “Kumpanija” i njihov folklorni nastup.

Patron župe slavi se i u župi sv. Petra i Pavla u Zaton Dolima. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi u 10.30 sati predvodit će župnik don Jozo Sebežević. Na misi će biti kršteno i jedno dijete, a nakon mise bit će i procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Više ovdje!

U župi sv. Petra i Pavla u Trpnju na blagdan zaštitnika središnje svečano misno slavlje bit će u župnoj crkvi u 19 sati, a predvodit će ga
prof. dr. sc. don Ante Mateljan, profesor na KBF-u u Splitu. Nakon mise bit će procesija kroz Trpanj sa slikom zaštitnika župe. Trodnevnica uoči blagdana započela je u ponedjeljak, 26. lipnja, a traje do srijede, 28.
lipnja, tijekom koje su mise u 19 sati.

Više ovdje!

 

Nikša Sentić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *