Input your search keywords and press Enter.

Promjene u vodstvu udruge Slatki život

Izborna  skupština Udruge Slatki život održana je 10. listopada 2020. godine elektronskim putem zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa.

Dosadašnje vodstvo Udruge, nakon 16 godina od osnutka, prepustilo je vođenje iste mlađim generacijama roditelja i zahvalilo na dosadašnjoj suradnji i potpori.
Novom vodstvu Udruge i predsjednici Maris Jakobušić želimo puno novih projekata i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit djece s dijabetesom.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno brojimo 111 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 60-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočiti s tom dijagnozom – djeca poručuju: ‘Da nije kraj svijeta, da ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti’. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost – život, bez obzira na dijabetes može biti sladak.

 Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vremenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

 

Željko Jaković & članice izvršnog odbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *