Input your search keywords and press Enter.

Projekt 65+ dubrovačkog Crvenog križa predstavljen na konferenciji o volonterstvu u Njemačkoj

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, koordinatorica projekata dubrovačkog Crvenog križa Katija Damjanović i voditeljica Volonterskog Centra Dubrovnik Anja Marković sudjelovali su na drugoj konferenciji projekta EVOLAQ, koja se održala od 24. do 27. listopada u njemačkom gradu Pforzheimu. Grad Dubrovnik jedan je od deset partnera u projektu EVOLAQ, koji je usmjeren na jačanje uloge volontiranja u Europi. 

 

Gradovi partneri iznijeli su primjere dobre prakse u skrbi o starijm osobama i ranjivim skupinama društva. Katija Damjanović predstavila je projekt dubrovačkog Crvenog križa Klub 65 +, koji se uz pomoć Grada Dubrovnika uspješno provodi od 2013. U projektu koji obuhvaća dvadeset pet različitih aktivnosti sudjeluje dvadeset volontera, koji su tijekom 2015. ostvarili više od 600 volonterskih sati.
Sljedeća konferencija projekta EVOLAQ održat će se u Dubrovniku od 21. do 24. studenog, a središnja tema bit će volonterski projekti s mladima i za mlade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.