Input your search keywords and press Enter.

Projekcija nagrađivanog švedskog filma „Izgubljene djevojke“

Posljednji naslov s Pulskog filmskog festivala, koji će, iz programa za mlade Dizalica, biti prikazan na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama, švedski je film Izgubljene djevojke čija je projekcija na velikom platnu ljetnog kina Jadran u petak, 12. kolovoza s početkom u 21:30.

Tri najbolje prijateljice koja trpe nasilje u školi iznenada se pretvaraju u popularne dečke. Otkrivaju posve novi svijet, no nakon početnoga oduševljenja suočavaju se s neočekivanim problemima. Ovaj film fantastike govori o dilemama vezanima uz spolni identitet. Višestruko je nagrađivan, uključujući Toronto Film Festival 2015, International Antalya Film Festival 2015 (nagrada za najbolji scenarij) te International Film Festival Rotterdam 2016.

Film nosi izvorni naslov Pojkarna (Girls Lost), a redateljica Alexandra-Therese Keining je ujedno i scenaristica filma. Režirala je igrane filmove Hot Dog (2003.) i Poljubi me (2011.) s kojim je osvojila nagradu Breakthrough na festivalu AFI Fest. U filmu igraju Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Wilma Holmén, Vilgot Ostwald Vesterlund, Louise Nyvall, Alexander Gustavsson, Mandus Berg i Filip Vester.

Ukupan filmski program Dubrovačke ljetne igre ostvaruju u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži, te na ulazu jedan sat prije početka projekcije. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Girls lost_Pojkarna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *