Input your search keywords and press Enter.

Program “AERONAUT 3” donosi nova događanja

U bogatom programu zrakoplovnih tema izaberite nešto za sebe i svoje najmlađe! Broj sudionika je neograničen i sve aktivnosti i predavanja su potpuno besplatna.

U nastavku je pregled svih događanja koja će se održati ovaj tjedan:

Datum i vrijeme: Utorak 20.11 u 18:00h
Lokacija: Samostan sv.Klare (bivše kino Jadran)
Voditelj i naziv događaja: Antun Burđelez: izložba “Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom Drugog svjetskog rata”

Aeroklub Nimbus organizira izložbu “Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom Drugog svjetskog rata”. u prostorima samostana sv. Klare (bivše kino Jadran).

Izložba predstavlja rezultat višegodišnjeg istraživanja našeg člana Antuna Burđeleza i donosi pregled pronađenih ostataka aviona, iskazi svjedoka, te priče o ljudskim sudbinama glavnih aktera događaja prikazane kroz slike i tekst.

Otvaranje izložbe je u utorak, 20.11. 2018., izložba će trajati od 18:00h do 21:00h. Ostalim danima, od 21. do 27.11., izložba će trajati od 17:00h do 20:00h.

Ulaz je besplatan.

Datum i vrijeme: Srijeda 21.11. oko 12h
Lokacija: Plaža Banje
Glavni sudionici i naziv događaja: članovi Aerokluba Nimbus: “Let parajedriličara sa Srđa”

Članovi parajedriličarske sekcije Aerokluba Nimbus organiziraju letove parajedrilicom sa Srđa do plaže Banje.

Let se planira održati u utorak, 21.11. oko 12 sati, a ukoliko budu nepovoljne vremenske prilike, let se odgađa za četvrtak.

Dođite vidjeti krila iznad Grada!

Datum i vrijeme: Srijeda 21.11. u 17:30h
Lokacija: Maketarski centar Nave Dumins na Batali
Glavni sudionici i naziv događaja: Mario Raguž i maketarska sekcija aerokluba Nimbus: “Izložba dosadašnjih radova i uvod u novu radionicu”

Maketarska sekcija Aerokluba Nimbus, pod vodstvom Marija Raguža, započinje novi ciklus radionica iz zrakoplovnog maketarstva.
Radionica se održava u maketarskom centru Nave Dumins na Batali.

Na početku će biti prikazani radovi prethodnih grupa, te će se organizirati predstavljanje postupaka izrade zrakoplovnih maketa. Cilj radionice je podučiti djecu i mlade ručnoj izradi plastičnih maketa i na taj način razvijati njihovu kreativnost, maštu i zanimanje za tehničke znanosti.

Kitovi, sva oprema i radionica su potpuno besplatni.

Datum i vrijeme: Četvrtak 22.11. u 13:30h
Lokacija: Vrtić Bubamara, DOC
Voditelj i naziv događaja: Toni Pralas: igraonica za djecu “Kako avion leti”

U suradnji sa dječjim vrtićem “Bubamara”, Aeroklub Nimbus organizira poučnu igraonicu za djecu “Kako avion leti”.
Kroz igru, djeca će doživjeti osnovne principe leta aviona, te pravila u prometu zrakoplova.
Na kraju igraonice će naučiti kako napraviti najbolje papirnate avione.

Vrijeme i datum: Petak 23.11. u 19:00h
Lokacija: Hotel Hilton Imperial Dubrovnik
Voditelj i naziv događaja: Tonči Peović: predavanje “Evolucija i budućnost zračnog prometa”

Član Aerokluba Nimbus, Tonči Peović, jedan od najvećih stručnjaka na području upravljanja aerodromima, održati će predavanje “Evolucija i budućnost zračnog prometa”.
Tonči Peović je aktivni predavač na programu edukacije aerodromskog managamenta na svim kontinentima svijeta po programu (AMPAP) Svjetske zrakoplovne organizacije ICAO. Iskoristite jedinstvenu priliku i dođite poslušati ovo vrlo zanimljivo predavanje!

Ulaz je besplatan.

Datum i vrijeme: Subota 24.11. u 11:00h
Lokacija: Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik
Voditelji i naziv događaja: Eugen Miljan: “Uvod u Ligu dronova” & Aeroklub Nimbus: “Natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona”

Po prvi put u našem Gradu i Županiji, aeroklub Nimbus organizira “Ligu dronova”. Pozivaju se sva djeca do 12 godina da se dođu upoznati sa letećim modelom drona, sa principima upravljanja letjelicom, te pravilima lige. Ukupno je nabavljeno 30 dronova, pa će u slučaju više prijavljenih biti organiziran rad u grupama.

Također, 3. put zaredom, Aeroklub Nimbus organizira natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Svi su pozvani! Kao i do sada, najboljima slijede nagrade!

Oba događaja se odvijaju u sportskoj dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Sudjelovanje u Ligi Dronova i natjecanju izrade i bacanja papirnatih aviona je potpuno besplatno.

Vrijeme i datum: Subota 24.11. u 18:00h
Lokacija: Gradska knjižnica
Voditelji i naziv događaja: Lovro Peršen, Mario Raguž: “Predstavljanje knjige “Guerrilla Nightmare”

Dubrovačke knjižnice i Aeroklub Nimbus organiziraju predstavljanje knjige Lovra Peršena i Marija Raguža “Guerrilla Nightmare“ u subotu, 24. studenoga u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Štuke, sinonim za vrištanje sirena i detonaciju snažnih bombi, značile su očaj, poraz i u većini slučajeva smrt. Ovi borbeni avioni sudjelovali su u svim većim ratnim operacijama protiv Titovih snaga u Drugom svjetskom ratu.

Uz autora Marija Raguža knjigu će predstaviti Amir Obhođaš, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva i Antun Burđelez, voditelj sekcije Zrakoplovne baštine aerokluba Nimbus. U glazbenom dijelu programa sudjeluju Mateo Martinović i Mihaela Čuljak.

Više informacija na: 091 1480 959 – Toni Pralas, tajnik kluba

Pratite nas na našoj Facebook stranici za sve obavijesti i eventualne promjene programa: https://www.facebook.com/pages/category/Sports—Recreation/Aeroklub-Nimbus-765794850289262/

Romano Jukić
Aeroklub Nimbus – Padobranska sekcija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.