Input your search keywords and press Enter.

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika zadovoljan je rješenjem Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kojom je predlagatelju Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Dubrovnika naloženo hitno usklađivanje sa zakonima Republike Hrvatske, prvenstveno Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Na nezakonitost izmjena i dopuna Statuta usvojenih većinom glasova na 5. sjednici Gradskog vijeća održanoj 30. lipnja 2015. upozoravali smo na vrijeme No, predlagatelji predmetne odluke odbacili su sva naša dobronamjerna upozorenja izabravši paušalno čitanje zakona, koje im se sada poput bumeranga odbilo od glavu.
Na jučer iznesene konstrukcije predsjednika kluba vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera Marka Potrebice ne želimo se posebno osvrtati jer iste, osim što pokazuju elementarno nepoznavanje načina funkcioniranja tijela državne uprave, ocjenjujemo kao neprimjerene i neozbiljne.
Tražimo od predlagatelja Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Dubrovnika da postupi prema rješenju Ureda državne uprave i u roku od 15 dana uskladi Statut sa pravnim propisima višeg reda.
Pozivamo vijećnike oporbenih političkih grupacija u Gradskom vijeću da prestanu s politikom prisvajanja ovlasti koje im zakonski ne pripadaju, te da u buduće odluke ne srljaju bezglavo kako se ne bi doveli u situaciju da im navodno pažljivo pripremljeni materijali od strane ‘pravih stručnjaka’ padnu u primjeni, kao što je bio slučaj s posljednjom Odlukom o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku .

Klub vijećnika SDP-a
Mladen Gojun, predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.