Input your search keywords and press Enter.

Priopćenje Izvršnog odbora podružnice Dubrovnik HLS

Budući je otkaz sindikalnoj povjerenici HLS dr Martinović Mamić predmetom medijskih natpisa zadnjih dana, iz gradskog HLS zamolili su da se objavi službeno priopćenje Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata čiji je član dr. Martinović Mamić:

Podružnica Dubrovnik  Hrvatskog liječničkog sindikata                                           

PRIOPĆENJE u svezi odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu dr. sc. Dražani  Martinović Mamić dr.med. sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata

Dana 25. rujna 2020. godine Opća bolnica Dubrovnik uručila je sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata, ujedno predsjednici Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, dr. Dražani Martinović Mamić odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu.

Poslodavac pri tome nije tražio suglasnost središnjice HLS kao ni podružnice Dubrovnik HLS čime je prekršio zakonske odredbe o zaštiti sindikalnog povjerenika, što odluku poslodavca čini nezakonitom i nedopuštenom.

Nadalje dr. Martinović Mamić nije bilo omogućeno da se očituje o spornom događaju i iznese svoju obranu, iako je na to imala zakonsko pravo, a što je trebalo biti preduvjet za donošenje odluke o izvanrednom otkazu.

Smatramo da je ovo opasan presedan u Republici Hrvatskoj koji zadire u demokratska načela i slobode sindikalnog djelovanja, te se kosi sa civilizacijskim dosezima vladavine prava EU.

Izvršni odbor Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata

  1. Barač Ivan Barač dr. med.
  2. Saša Mikjel dr. med.
  3. Darko Miović dr. med.
  4. Katica Šarac dr. med.

U Dubrovniku, 06. listopad 2020. godine.

One Comment

  • Dražana Martinović Mamić napisao:

    Smatram kako Dubrovnikportal treba onemoguciti uvrede koje netko objavljuje sa laznih profila kao sto je ovaj STJEPKO MAMIC (JUNIOR) a koji nema nikakve veze izuzev laznog imena sa mojim suprugom. Stoga molim Dubrovnikportal da ukloni neprimjereni sadrzaj i onemoguci tog laznog korisnika bez pravog profila za objave na portalu. Zahvaljujem. dr. sc. Dražana Martinović Mamić dr. med.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *