Input your search keywords and press Enter.

Prijedlozi za suradnju turističkim agencijama na području Grada

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić turističkim agencijama koje posluju na području Dubrovnika uputio je prijedlog suradnje na nekoliko područja; od regulacije prometa u kontaktnoj zoni povijesne jezgre, preko programa zimskih aktivnosti do unapređenja turističke ponude na Elafitima, Dubrovačkom primorju i Rijeci dubrovačkoj.

U prvom segmentu gradonačelnik Vlahušić predlaže razdvajanje shuttle prijevoza od Gruža do Pila od izletničkog programa, koji se temelji na prodaji izleta u povijesnu jezgru. Prema tom prijedlogu za iduću godinu formirat će se posebna cijena prijevoza shuttle autobusima od terminala Gruž do Pila, dok od 2017., u dogovoru s agencijama i cruising kompanijama, uslugu preuzima JP Libertas.

Grad Dubrovnik radi na definiranju „Programa zima“ od 15. studenog do 15. ožujka. Agencije su pozvane na osmišljavanje i organizaciju kvalitetnih programa boravka gostiju u Dubrovniku tijekom predmetnog razdoblja uz sufinanciranje i logističku pomoć Grada. U tom razdoblju, uz poticanje dolazaka većeg broja gostiju, Grad razvija i „Zimski festival“ s nizom kulturnih, zabavnih i scenskih događanja.

Gradonačelnik je pozvao agencije na predlaganje programa i projekata na udaljenijim gradskim područjima poput Gornjih sela Orašca ili Rijeke dubrovačke. Programe koji bi omogućili ekonomsku korist za lokalno stanovništvo u navedenim područjima Grad i Turistička zajednica Grada Dubrovnika spremni su financijski i logistički podržati.

 

 

više na www.dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *