Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za “Bračni susret” do 12. ožujka

„Bračni susret“, seminar za bračne parove, održat će se od 17. do 19. ožujka u Učeničkom domu „Paola di Rosa“ u Dubrovniku.

Susret četvrti put organiziraju Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i Hrvatska zajednica bračnih susreta (HZBS).

Svi zainteresirani trebaju se prijaviti do zaključno 12. ožujka, a prijaviti se mogu na brojeve mobitela:

Sanja Bošnjak 098 16 77 837 ili Perica Bošnjak 098 192 77 07 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sudionici dosadašnjih susreta toplo preporučuju ovaj seminar ističući kako je on bio jako koristan za njihovu bračnu zajednicu i dalju izgradnju međusobnog supružničkog odnosa.

Povijest “Bračnih susreta” u Hrvatskoj

Pokret “Bračni susret” kojemu je cilj uspostavljanje dijaloškog stila života bračnog para i obnova Katoličke Crkve, započeo je u Hrvatskoj 1976. godine. Osamostaljenjem Republike Hrvatske 1991. godine stvoreni su povoljni uvjeti za solidniju organizaciju, koju provodi tadašnji Nacionalni tim.

Hrvatska zajednica bračnih susreta (HZBS) osnovana je, uređena statutima i g. 1993. registrirana kao nevladina udruga. Glasilo HZBS-a “Prisutnost” počinje izlaziti 1993. i od početka donosi sve važne događaje i dokumente te objavljuje imena i adrese svih osoba koji prođu iskustvo ME-a u Hrvatskoj.

HZBS-a se ne smatra obiteljskim pokretom, nego pokretom za obnovu Katoličke Crkve kroz sakramente, osobito sakramente Svetog reda i Ženidbe. Zajednicu vodi Nacionalni tim (bračni par i svećenik). Do sada se u vodstvu izmijenilo 14 Nacionalnih timova. To je jedna od najvećih organiziranih katoličkih udruga u Hrvatskoj, s čvrstim vodstvom, dobrom organizacijom, jasnim ciljevima i razrađenim metodama rada.

Vikendi “Bračnih susreta” održavaju se svakog mjeseca diljem Hrvatske, a kroz njih prosječno godišnje prođe 200 bračnih parova. Oko 2000 bračnih parova aktivno sudjeluje u životu HZBS-a.

Nikša Sentić, djelatnik Ureda
Ured za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *