Input your search keywords and press Enter.

Priče kao ulaznica za Europsku uniju: Predstavljena Zipka za snove

Zbirka priča „Zipka za snove“ umirovljene učiteljice Marije Đanović predstavljena je u petak, 9. listopada, u Saloči od zrcala.

Recenzentica i lektorica Maja Milošević istaknula je kako su ove priče ulaznica za Europsku uniju te da proizlaze ne samo iz lokalne situacije već da prelaze granice Hrvatske te nas približavaju onom što je Europa nekad bila, ona koja je doista vrijedila – zaključuje Milošević.

Knjiga je predstavljena u zamiljivom kolažu čitanja priča, glazbenih točaka, recitacija i baletnog nastupa u  kojem su sudjelovali Nike Nagy, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića i učenici Osnovne škole Marina Getaldića.

„Zipka za snove“  je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“ čija je predsjednica Marina Kljunak Čuikin naglasila kako im je ovo šesta knjiga u nepune tri godine, te najavila kako u 2016. godini planiraju izdati pet novih naslova. Društvo „Slagalica“ profiliralo se u društvo koje piše za djecu i mlade jer su sve knjige izuzevši “Prokletstvo otoka”, koja je za odrasle, namijenjene upravo mlađoj populaciji.

Promociju su organizirali Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“ i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *