Input your search keywords and press Enter.

Prezentacija IPA projekta DeFishGear i Okrugli stol o morskom otpadu

Prezentacija IPA projekta DeFishGear i Okrugli stol o morskom otpadu u Jadranu održat će se na otoku Lokrumu u petak 23. rujna 2016.
U subotu 24. rujna 2016. održat će se edukativni program za djecu.
Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita (IOR) projektni je partner na EU projektu financiranom kroz IPA Adriatic CBC program 2007 – 2013 pod nazivom Sustav gospodarenja napuštenom ribolovnom opremom u Jadranskoj regiji – (engl. „Derelict Fishing Gear Management System in the Adriatic Region; skraćenica: DeFishGear, www.defishgear.net). Projekt se bavi širim kontekstom problematike morskog otpada i u konačnici bi trebao rezultirati strateškom procjenom na regionalnoj razini. Projektne aktivnosti provodi multidisciplinarni tim uključujući istraživačke institute, nacionalne i lokalne vlasti i nevladine udruge iz svih zemalja Jadransko-Jonske regije.

Tijekom programa 23. rujna 2016. na otoku Lokrumu, Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita (IOR) i ostali suradnici na projektu predstavit će rezultate projektnih aktivnosti.
Tijekom dvodnevnog programa bit će prezentirani radovi studenata Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu s temom onečišćenja mora plastikom izrađeni (od morskog otpada) tijekom radionice u okviru Festivala znanosti ove godine.

Ravnatelj
Mario Tevšić

*

program

Petak i subota 23.09.-24.09.2016.
Tijekom dvodnevnog programa bit će prezentirani radovi studenata Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu s temom onečišćenja mora plastikom izrađeni (od morskog otpada) u okviru radionice Festivala znanosti ove godine. Voditeljice predmetne radionice su bile docentica Maris Cilić i stručne suradnice Daša Mamula i Jelena Perišić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *