Input your search keywords and press Enter.

Prezentacija 3D Smart Portala i 2D Smart Portala

Grad Dubrovnik organizira konferenciju za medije „Prezentacija 3D Smart Portala i 2D Smart Portala“ i to danas, 24. rujna 2019. s početkom u 13.00 sati u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.
O završetku projekta nadogradnje i dopune postojećeg GIS Grada Dubrovnika govorit će gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić i predstavnici tvrtke GDi d.o.o. iz Zagreba, izvođača projekta.

O projektu:

Projekt ”Izrada ortofoto snimka administrativnog područja Grada Dubrovnika” nadogradnja i dopuna je postojećem Geografsko-informacijskom sustavu (GIS) Grada Dubrovnika novijim i preciznijim snimkama.
Novi, unaprijeđeni sustav olakšat će građanima dostupnost informacija i komunikaciju s gradskom upravom. U preglednicima će se moći, između ostalog, naći svi prostorno-planski podatci, od katastra, do ulica i kućnih brojeva, GUP-a, PPU-a i planova užeg područja, uz nove mogućnosti pregleda i pretrage, 3D prikaze i modernizaciju čitavog sustava. Ovako sveobuhvatan sustav, na razini na kojoj će biti nakon poboljšanja na kojemu se radi, u Hrvatskoj će imati jedino Grad Dubrovnik.
Geografski informacijski sustav (GIS) sustav je za upravljanje prostornim podacima, a za potrebe projekta njegovog poboljšanja i modernizacije obavljeno je avionsko snimanje cijelog administrativnog područja Grada Dubrovnika te snimak dronom užeg urbanog područja Grada. Iz ovih snimaka izrađen i još čitav niz drugih podataka koji će biti podloga za prostorno planiranje, uređenje prostora i praćenje promjena u prostoru .
Za navedeni projekt Grad Dubrovnik je dobio priznanje na tradicionalnoj konferenciji GDi Solutions Day održanoj u četvrtak 12. rujna 2019. u Zagrebu, kao najbolje rješenje za 3D urbano planiranje za pametni i održivi grad u kategoriji „GDi Smart Society 2019“.

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

grad dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *