Input your search keywords and press Enter.

Predstavnici grada prijatelja Montereya povodom Du motiona boravili u Dubrovniku

Pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza postova Alen Bošković u ime Grada Dubrovnika primili su danas deseteročlanu delegaciju iz grada prijatelja Montereya.

Deseteročlana delegacija u Dubrovniku je boravila povodom održavanja sportsko – turističke manifestacije Du motion: Runners’ Days Dubrovnik koju zajednički organiziraju Grad Dubrovnik, Dubrovački savez sportova u suradnji s Atletskim klubom Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika te uz pomoć Grada Montereya.

Na održanom sastanku razgovaralo se o upravo održanom Du motionu kao i planovima za nadolazeće izdanje u 2018. godini te nastavku suradnje između gradova prijatelja.

Dubrovnik i Monterey tijekom prošle godine započeli su i s povezivanjem trkača. Tako je dvoje sretnih trkača iz Dubrovnika sudjelovalo je na Big Sur polumaratonu održanom u travnju prošle godine dok je dvoje trkača iz Montereya stiglo na ovogodišnje izdanje Du motiona. Ova praksa nastavit će se i u nadolazećim godinama.

Podsjetimo, gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey prošle godine primili su nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji “Inovacije: Gospodarski razvoj” za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *