Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje knjige Lucije Kovačević ‘’Zahvaćenost životom’’ održalo se 1. listopada u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. U predstavljanju su, uz autoricu, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. Milan Perić, urednica knjige docentica na Sveučilištu u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija, mag. educ. kroat. Nikolina Kuraica, a stihove je čitala dipl. oec. Marija Zdrilić. Glazbom su događaj uveličali prof. Jakov Kakarigi iprof. Dubravka Kakarigi.

 

Ovo je autoričina druga knjiga, a izdalo ju je Hrvatsko kulturno društvo Napredak. Prva je zbirka pjesama ‘’Trenuci neprolaženja’’ objavljena 2016. u izdanju Društva dubrovačkih pisaca.

Ispred Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Milan Perić izrazio je ‘’posebnu čast’’ biti večeras ovdje, posebno kad se radi o novoj knjizi Lucije Kovačević.  Istaknuo je kako bi ovu knjigu preporučio mladima koji danas stalno nešto ‘’traže po internetu’’, a ‘’knjiga je knjiga – kad se napiše ona ostaje’’.

Nikolina Kuraica objasnila je kako ova zbirka sadrži i poeziju i prozu u pedesetak dužih i kraćih pjesničkih oblika. Teme su ljubav, obitelj, vjera, uspomene i Konavle koje se provlače kroz svaki tekst

– Svojom raznolikošću tema, motiva i oblika tekstovi tvore savršenu cjelinu – rekla je Kuraica.

Urednica knjige Katja Bakija, koja je i dala ime zbirci, istaknula je kako se ovdje radi o pjesmama u prozi.

Ono što je mene u prvom susretu s autoricom i njenim tekstovima odmah osvojilo i privuklo je ta temeljna privlačna snaga. Bilo da je pisanje u poeziji ili prozi, prisutan je taj snažan, gotovo zarazan optimizam koji zrači i isijava iz svega što ova autorica stvara. Tematski dijapazon njenih priča i pjesama  pokriva čitav jedan bogato i sretno proživljen život usprkos neprežaljenom gubitku majke koju nikad nije upoznala. Ipak sve što je ova autorica napisala pohvala je životu … – rezimirala je Bakija.

Autorica Lucija Kovačević zahvalila je svima na dolasku.

 

– Doživljavam se veoma mladom, puna sam poleta razigranosti i te neke čudesne slobode koja me čini slobodnom za pozitivno. Obje moje knjige me čine zadovoljnom, i raduje me kada pišem i čitam napisano – rekla je Kovačević, dodavši kako ‘’u nekim danima bude prisutna patnja, ali kratko traje’’ jer ona zna da je prolazna.

Nakon promocije uslijedio je tratamenat u prizemlju Narodne knjižnice.

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *