Input your search keywords and press Enter.

Web stranica Dubrovačkih trombunjera

Povodom nadolazeće Feste Svetog Vlaha, Društvo Dubrovačkih trombunjera otvorilo je službenu web stranicu Društva na adresi http://dubrovacki-trombunjeri.hr/ te službenu Facebook stranicu na adresi https://www.facebook.com/dubrovacki.trombunjeri/?fref=ts.

Time je napravljen dodatni iskorak u promociji aktualnosti u radu Društva i održavanju tradicije Dubrovačkih trombunjera, s ciljem da se ovim putem približe mladima i svim zainteresiranim za njihov rad.

Vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno promovirati Festu i našu tradiciju slavljenja Svetog Vlaha širom Hrvatske, ali i izvan granica naše domovine. Konačno na jednom mjestu imamo sve informacije o radu društva, ustroju i članovima, što će vjerujem potaknuti neke od mladih iz Grada da nam se pridruže kao članovi kako bismo zajedno nastavili ovu stoljetnu tradiciju“, izjavio je ovim povodom predsjednik Društva Dubrovačkih trombunjera Tomislav Macan.

Na portalu i Facebook stranici dostupne su brojne fotografije s prethodnih Festa, kao i vijesti o aktivnostima Društva. U Društvu vjeruju kako će i na ovaj način mlađoj populaciji približiti tisućljetnu tradiciju slavljenja zaštitnika Dubrovnika, svetog Vlaha. Naime, 3. veljače ove godine obilježava se 1701. obljetnica Parčeve mučeničke smrti i ujedno se slavi dan sv. Vlaha po 1045. put. Uz to, Dubrovački trombunjeri prvim pucnjevima iz svojih trombuna već godinama pozivaju Dubrovčane da im se pridruže u proslavi dana „koji dohodi jednom nami na godište“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *