Input your search keywords and press Enter.

Danas, 06.srpnja, na Lokrumu je održana konferencija za medije za ovogodišnju manifestaciju Lokrumske večeri – glazba kraj mora.

Naime, na Lokrumu će ove godine od 21.srpnja do 17.kolovoza nastupiti niz vrhunskih domaćih i međunarodnih umjetnika: Maksim Mrvica, Stefan Milenković, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Perpetuum Jazzile, Željko Bebek, Dubrovački simfonijski orkestar, Massimo Savić, u pratnji mnogih drugih.

Program je sljedeći:

21.7. Maksim Mrvica

22.7. Tri dive – Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija

23.7. Stefan Milenković – ”Tango Compas”

15.8. Perpetuum Jazzile, zbor

16.8. Željko Bebek & Dubrovački simfonijski orkestar

17.8. Massimo

Početak svih koncerata predviđen je u 21:30, a ulaznice su od danas dostupne u online prodaji u sustavu Eventima, kao i na prodajnim mjestima: Lugareva kuća na Lokrumu, Ured JU Rezervat Lokrum, te ured Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama. Cijene ulaznica variraju od 170 do 250 kuna. Maksimalni kapacitet bit će oko 600 mjesta po koncertu.

Sve koncerte producira Tomislav Kašljević i tvrtka Depromo Event, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Javnom ustanovom Rezervata Lokrum.

Producent Tomislav Kašljević je izjavio da je odabrao Lokrum jer je bio tu prije nekoliko godina sa Gregorianom, i odmah je znao da će se vratiti. Bio je to zahtjevan projekt, ovaj je još zahtjevniji, ali to je ono što iskustvo čini zanimljivim. S ravnateljem Rezervata Lokrum, Mariom Tepšićem, kaže, sve se dogovorio u dvije minute.

Gospodin Tepšić izjavio je da su ovako dobri projekti uvijek dobrodošli, te da je i njemu ovo izazov, ali i zadovoljstvo. ”Zbog iznimnog doprinosa kulturnoj ponudi, u budućnosti će sigurno biti još ovakvih projekata”, rekao je.

Maksim Mrvica, iako prehlađen, izjavio je da mu je izuzetno drago što sudjeluje u ovom projektu jer odavno nije bio u Dubrovniku, kojeg je nazvao jednim od njemu najljepših gradova. Uvjeren je da će atmosfera biti dinamična i odlična.

Odlično raspoloženi Željko Bebek rekao je da će ovo biti velik izazov, kao i poseban doživljaj, da mu je Dubrovnik veoma drag grad, i da je posebno zadovoljan što nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Milat, također je izjavio da mu je jako drago što će sudjelovati u ovom posebnom programu i očekuje velik broj posjetitelja jer se ovakvo nešto dosad nije još ponudilo u Dubrovniku.

Tekst/fotografije: Tea Bundalo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *