Input your search keywords and press Enter.

Bogat i raznovrstan program šestog Good Food Festivala koji će se održati od 14. do 20. listopada predstavljen je na konferenciji za medije u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić, pozdravila je okupljene i predstavila program ovogodišnjeg festivala te zahvalila svim partnerima koji sudjeluju u realizaciji istog. Šesti po redu Good Food Festival festival počinje radionicom vrhunskih slastica, u izvedbi najpoznatijeg hrvatskog chefa za slastice Roberta Hromalića, a tu su još i radionice Mate Jankovića te ostalih vrhunskih chefova, slastičara i drugih. Good Food kao I svake godineprivlači veliki broj domaćih i stranih posjetitelja, ali i desetak stranih medija koji dolaze isključivo pratiti festival, a samo neki su The Forbes Travel, Vogue Poland, BBC Good Food, BBC Radio. Osim programa i važnosti festivala kao dijela turističke ponude, istaknula je I kako se na festivalskim događanjima  koriste ekološki prihvatljivi proizvodi.

Svoj dio programa i već tradicionalno sudjelovanje na svimdosadašnjim Good Food Festivalima predstavila je Ana Cvjetković iz Udruge Deša te ovom prilikom pozvala svih dabudu dio radionica koje će se održavati u novom prostoruudruge u Lazaretima.

Jadranka Ničetić, autorica knjige “Dubrovački kominii“Traditional taste of Dubrovnik” predstavila je radionicu mirisai okusa dubrovačke naranče, koju će održati zajedno s Lucijom Tomašić Šarić. Dio bogatog programa je i trodnevnogostovanje BarBaq prkolice u Dubrovačkoj pivovari, prilikomkojeg će se pripremati raznovrsni mesni specijaliteti uz velikiizbor piva, koje je predstavio Dario Ševelj. Svoje tematske večeri u Sunset Beach Dubrovnik pod nazivomVečera uz filmpredstavila je Anđela Jelić, a Duška Gavrić predstavila je gala večeru u 5 sljedova,Okusi dubrovačkih začina,koja će se održati u hotelu Rixos Libertas.

Luka Šimunović iz Turističkougostiteljske škole Dubrovnik istaknuo je bogatstvo sadržaja Good Food Festivala, koji se upravo time izdvaja među gastronomskim festivalima napodručju Hrvatske, a osim toga naglasio je i važnostsudjelovanja budućih mladih profesionalaca u ugostiteljstvuna Dubrovačkoj trpezi, o kojoj je nešto više rekao i pročelnik Odjela za turizam, gospodarstvo i more, Marko Miljanić, koji jeovom prilikom ponovio poziv ugostiteljima da tijekom zime iskoriste mjere oslobođenja zakupa površine i svoje objekte drže otvorenima.  

Good Food Festival 2019. uključuje ukupno čak 18 radionica. Tijekom festivala u informativnom uredu na Pilama održat će se 14 radionica na kojima će osim Roberta Hromalića sudjelovati poznati član žirija hrvatskog Masterchef-a  Mate Janković, Antonia Medo, Marina Žibert Ercegović, Jadranka Ničetić, Ana-Marija Bujić, Lucija Tomašić Šarić , Damir Šarić i Kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Na radionicama će se pripremati tradicionalna dubrovačka i hrvatska jela od Istre, Zagorja iZagreba, a ovogodišnji festival obilježit će i gostovanje poznatog francuskog slastičara, Gilles Bajolle, iz prijateljskog grada Rueil-Malmaisona, koji će na dvije radionice pokazat svim sudionicima kako napraviti tartufe od čokolade i čokoladnisoufflé.

Tijekom svih sedam festivalskih dana održava se Tjedan dubrovačkij restorana”  na kojima sudjeluje ukupno 34 restorana,  slatka festivalska ponuda i vinokušnje, a također i gastro ture kao i poludnevni izleti pod nazivomOkusi dubrovačkog zavičaja. U Hrvatskoj matici iseljenika održat će se i prezentacija tradicionalnih slastica i blatske lumblijetradicionalnog kolača, a tom prigodom će se i najaviti 8.dani blatske lumblije.

 

Programsku brošuru, kao i sve ostale informacije možete pročitati na idućem linkuhttp://tzdubrovnik.hr/user_files/novak/Program%20GOOD%20FOOD%202019%20.pdf

 

 

Odjel za komunikacije TZGD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *