Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa

U subotu, 6. kolovoza u 9.00 sati u sjedištu Libertasa Dubrovnik d.o.o. u Komolac održat će se predstavljanje sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa marke IVECO, financiranih putem fondova Europske unije.

Nakon kratke prezentacije vozila obratit će se:

– gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković,
– direktor društva Libertas Dubrovnik d.o.o. Franko Mekišić,
Robert Vrhovski, predstavnik dobavljača autobusa, tvrtke Autobus d.o.o..

Nabavljenih sedam gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa marke IVECO dužine su 12 metara, kapaciteta 76 mjesta, od toga su 44 sjedeća. Vozila su opremljena E6 motorima koji udovoljavaju suvremenim ekološkim normama. Dobavljač je je tvrtka Autobus d.o.o., a vrijednost nabave iznosi 10 570,840,00 kuna (uvećano za PDV).

Novom akvizicijom značajno će se smanjiti starost voznog parka gradskog javnog prijevoznika, a pogodnosti novih, suvremenih, vozila izravno će osjetiti korisnici usluga Libertasa, građani i posjetitelji.

Više o projektu:
Riječ je dijelu od ukupno 18 novih autobusa koje Libertas Dubrovnik d.o.o. i Grad Dubrovnik nabavljaju putem strukturnih fondova Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ i uz sufinanciranje od 85 posto.
Podsjetimo, ugovori za nabavu autobusa vrijedni gotovo 31 milijun kuna, potpisani su 22. studenog 2021. u Velikoj vijećnici, a u okviru ovog projekta nabavit će se još šest gradskih niskopodnih, tri midi prigradska i dva zglobna gradska niskopodna autobusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.