Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje knjige Marina Držića Dundo Maroje u engleskom prijevodu Filipa Krenusa

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, uz potporu Grada Dubrovnika, Doma Marina
Držića i Turističke zajednice Grada Dubrovnika i u suorganizaciji izdavačke kuće Istrosbooks,
British-Croatian Society i Honey-tongued Theatre Productions, povodom 450. obljetnice
smrti Marina Držića, u petak, 2. ožujka 2018. godine u 18.30 sati u Conway Hall-u u
Londonu, 25 Red Lion Square, WC1R 4RL, održat će se predstavljanje knjige Marina Držića
Dundo Maroje u engleskom prijevodu Filipa Krenusa.

Predstavljanje će se održati u knjižnici humanističke i nakladničke ustanove Conway Hall u sklopu serije kulturnih večeri pod naslovom Image – Music – Text i u suorganizaciji, s britanske strane, izdavačke kuće Istrosbooks čija je direktorica Susan Curtis uredila engleski prijevod djela Marina Držića te Honey-tongued Theatre Productions koji će okupiti glumce iglazbenike i uobličiti program predstavljanja te Doma Marina Držića, izdavača prijevoda s hrvatske strane.

Uz prevoditelja i autora pogovora Filipa Krenusa, u predstavljanju knjige sudjeluju Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića, Pavo Jančić, predsjednik Upravnog Vijeća Doma Marina Držića i Susan Curtis, urednica izdanja.

Uz peteročlani glumački ansambl koji će čitati odabrane prizore iz engleskog prijevoda Dunda Maroja, u glazbenom dijela programa izvodit će se ulomci iz Sorkočevićevih skladbi a na otvorenoj galeriji Conway Halla izložit će se fotografije umjetnika Barija Goddarda koje za temu imaju Grad Dubrovnik, prizore iz projekta Držić Meets Shakespeare održanog u Sponzi u ljeto 2017. godine, povodom obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića, kao i prizore iz produkcija međunarodnog kazališnog festivala Midsummer Scene koji je partner
Doma Marina Držića i iz čije suradnje je i potekao prijevod Dunda Maroja na engleski jezik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *