Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje Izbornog programa Župske stranke

„ŽUPKA predstavila izborni program“

Kandidat Župske stranke za načelnika Općine Župa dubrovačka Antun Bašić: „Želimo napraviti Općinu koja će biti uzor svim ostalim jedinicama lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj.“

 

Jučer 12. travnja 2021. u 20:30 sati Župska stranka je predstavila svoj izborni program preko svog YouTube kanala i Facebook profila putem video prezentacije. Tom prigodom predsjednik ŽUPKE gosp. Antun Bašić je nakon uvodnih riječi istaknuo deset glavnih zadataka – programskih smjernica koje planira ostvariti u narednom mandatnom razdoblju poput poreznog rasterećenja, izgradnje suvremenog sustava općinske uprave kao učinkovitog upravnog aparata, zatvaranja divljih deponija, transparentnog poslovanja te ulaganja u sportsku, kulturnu i komunalnu infrastrukturu.
Izborni program Župske stranke temelji se na četiri ključna elementa razvoja Općine Župa dubrovačka.

Prvi je svakako DRUŠTVO i to društvo koje njeguje svoju tradiciju, poštuje povijesno naslijeđe i uvažava današnje potrebe svakog pojedinca, njegove posebnosti i sposobnosti. Kako bismo razvili naše civilno društvo, planiramo formirati Kulturno vijeće, izgraditi Kulturni centar Župe dubrovačke, osnovati prvi župski muzej i knjižnicu. Konačno dovršiti projekt izgradnje dječjeg vrtića u Kuparima, dovršiti projekt izgradnje igrališta na Brašini, pokrenuti projekt izgradnje velikog sportskog centra u Kuparima te pokrenuti projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne. Pokrenut ćemo program sufinanciranja stambenih kredita za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, za što planiramo izdvojiti minimalno milijun kuna godišnje.

Drugi element je UPRAVA. Kako bismo ispravili dosadašnje propuste i neučinkovitost u radu općinske uprave, smatramo neophodnim uvesti drukčiji pristup rješavanju problema i drukčiji pristup u organizaciji rada općinske uprave i vezanih društava. Usmjerenost na rezultate u cilju zadovoljavanja potreba svih sudionika u stvaranju i realizaciji projekata te usmjerenost na potrebe stanovnika Župe dubrovačke, glavna su načela kojima ćemo se voditi u vođenju Općine. Projektima digitalne transformacije, reorganizacijom tijela uprave te osnivanjem Odsjeka za EU fondove stvorit ćemo uvjete za rad učinkovitije i kvalitetnije Općine Župa dubrovačka.

Treći element je GOSPODARSTVO, ono daje ritam našoj zajednici, ono otvara nove mogućnosti i nove prilike svakom pojedincu. Temelj župskog gospodarstva su mali i srednji poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici i turistički djelatnici. Poreznim rasterećenjem kroz smanjenje prireza porezu, kroz pomoć gospodarskim subjektima pokretanjem poduzetničkog inkubatora kao i pokretanjem projekta Tehno parka, pomoći ćemo našim gospodarstvenicima prebroditi duboku krizu u kojoj se trenutno nalaze. Dovršit ćemo projekt uređenja Zelene place na Zoni te pokrenuti inicijativu za otvaranjem veterinarske ambulante u Župi dubrovačkoj.

I konačno tu je PROSTOR koji je bitno ograničen, a od kojega svi zajedno živimo. Ovaj komadić raja koji se prostire na 22,87 km2 predstavlja okvir u kojemu se odvija većina našega života. U tom prostoru živimo, od njega ostvarujemo osobne prihode, a u njemu su ili bi trebali biti smješteni svi sadržaji koji su nam potrebni za kvalitetan i sretan život. Narušimo li prostor, trajno ćemo narušiti našu budućnost. Revidirat ćemo aktualni prostorni plan te donijeti urbanističke planove koji će dugoročno definirati namjenu prostora. Izgraditi ćemo reciklažna dvorišta te aktivno sudjelovati u realizaciji projekta Aglomeracije, čijom ćemo realizacijom osigurati priključak na sustav odvodnje otpadnih voda za sva kućanstva na području Općine Župa dubrovačka. Dosadašnjim radom smo pokazali kako imamo nultu stopu tolerancije prema divljim deponijama, a korištenjem zakonskih ovlasti zatvorit ćemo ih bez odgode te pokrenuti projekt sanacije nastale štete. Izgradit ćemo i urediti šetnicu Mlini – Plat, uvesti prometno redarstvo te korištenjem suvremenih sustava upravljanja prometom zamijeniti usporivače prometa i stupiće s kamerama i sličnim prometnim rješenjima.

Navedeno predstavlja tek dio planiranih projekata i procesa koje želimo pokrenuti i provesti u naredne četiri godine, na dobrobit svih naših sugrađana.
Konačno, naša misija je učiniti ovaj naš dom ugodnim za cijeli naš narod, sigurnim za našu djecu i privlačnim za naše goste. Znamo da možemo i moramo bolje, a nadamo se da ćemo dobiti priliku to i dokazati.

 

Više o programu možete saznati u video prezentaciji.

Izborni program Župske stranke nalazi se na linku.

ŽUPSKA STRANKA – ŽUPKA
Antun Bašić, predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.