Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje fotografske knjige Ane Opalić, Brsalje

Večeras, 11. studenog 2017. godine u 19 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika predstavit će se fotografska knjiga pod nazivom Brsalje Ane Opalić, dubrovačke fotografkinje s međunarodnom reputacijom.

Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje rad je  Ivane Vučić i Toma Jure Kaćunića (Hamper studio). Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr.sc. Rozana Vojvoda.

Na predstavljanju će govoriti dr.sc. Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), dr.sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) i autorica Ana Opalić.

Brsalje su serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje raditi 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. Umjetnica izostavlja signale dubrovačkog prostora, te je samo stanovnicima i čestim posjetiteljima Grada jasno da su u nevidljivim prostorima s desne strane ruba kadra tvrđava Lovrijenac, a s lijeve strane Bokar. U potpunom odsustvu bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta. …”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *