Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje EU Progress projekata za ravnopravnost spolova

Dana 4. travnja 2016. (ponedjeljak) s početkom u 11.00 sati u Razvojnoj agenciji grada Dubrovnika na adresi Branitelja Dubrovnika 21, Dubrovnik,Višnja Ljubičić pravobraniteljica za ravnopravnost spolova predstaviti će glavne aktivnosti provedene tijekom dvogodišnjeg EU Progress-projekta Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj i novi projekt EU REC projekt Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života.

U sklopu Progress projekta provedena su istraživanja koja su na različitim uzorcima, u najznačajnijim trgovačkim društvima u Hrvatskoj, ispitivala zastupljenost žena i muškaraca na rukovodećim i upravljačkim pozicijama te percepciju poslodavaca/ki i poslovnih žena.

Rezultati istraživačko-analitičke faze projekta bit će predstavljeni prilikom posjeta županiji, a po cjelokupnom završetku projekta i dostavljeni Europskoj komisiji.

Pravobraniteljica je u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca pokrenula i Bazu poslovnih žena, a njene prve članice predstavljene su 16. ožujka 2016. Prilikom posjete Dubrovniku Pravobraniteljica će najaviti i novi krug izbora za sve zainteresirane buduće članice.

Posjet Dubrovniku prilika je da Pravobraniteljica i njen tim detaljnije predstave aktivnosti projekata koje provodi institucija Pravobraniteljice.

 

Molimo Vas potvrdite svoj dolazak na mail: anac@desa-dubrovnik.hr te naznačite ukoliko je potrebno osigurati pristup invalidskim kolicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *