Input your search keywords and press Enter.

Predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, more i gospodarstvo Antonela Svilarić te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas predsjednika Korejskog udruženja putničkih agenata Henrya ChangheeOh.

Gradonačelnik Franković i predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata ChangheeOh u ovoj su prigodi razgovarali su o turizmu u vremenu epidemije COVID-19 i zdravstvenoj situaciji u Dubrovniku, Hrvatskoj i Koreji. Tijekom susreta gradonačelnik se dotaknuo protekle turističke sezone na jugu Hrvatske i budućih turističkih aktivnosti te procijepljenosti građana koja je, kako je istaknuo gradonačelnik Franković, izuzetno važan faktor koji danas čini sigurnu destinaciju. Posebice se osvrnuo na podatke o dolascima korejskih gostiju koji su među najbrojnijim posjetitelja Dubrovnika u razdoblju izvan glavne turističke sezone, što je upravo na tragu projekta Poštujmo Grad u čijem je središtu daljnji razvoj Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije održivog turizma.

Predsjednik ChangheeOh ovom je prilikom kazao kako Hrvatsku, a naročito gradove Dubrovnik i Zagreb godišnje posjete tisuće Korejaca te da je ovaj posjet od iznimne važnosti zbog daljnih mogućnosti i potencijala kojim bi se dodatno unaprijedila suradnja, posebice kada je riječ o turizmu, putovanjima i avionskoj povezanosti između Dubrovnika i Koreje.

U tom kontekstu, predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata najavio je i mogućnost uvođenja turističkih paket aranžmana s  charter letovima. Dubrovački gradonačelnik i predsjednik ChangheeOh usuglasili su se kako je potrebno oživiti povezanost korejskih gradova s Dubrovnikom i njegovim organizacijama u sektoru turizma kako bi se u budućnosti potaknula još veća zainteresiranost za putovanjima i posjećivanjem atraktivnih destinacija.

Doris Alavija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *