Input your search keywords and press Enter.

Predsjednica primljena na doktorski kao treća: Prestigao je Dubrovčanin

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primljena je na poslijediplomski studij Politologija na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na rang listi pristupnika bila je na trećem mjestu s 22,47 bodova. Grabar Kitarović upisala je smjer Međunarodnih odnosa. Početkom prošlog tjedna Grabar Kitarović obavila je razgovor s redovitim profesorom Lukom Brkićem, a u intervjuu se provjerava motivacija kandidata za studij i stječu dodatne informacije relevantne za konačni odabir kandidata.

Studij traje tri godine odnosno šest semestara u punom radnom vremenu, odnosno pet godina za tzv “part-time” studente. Školarina iznosi 60 tisuća kuna, a predsjednica će uz obvezu vođenja države imati i obvezu dolaska na obavezna predavanja.

Prvi na listi kandidata je Dubrovčanin Pero Mrnarević. Mrnarević je grafički dizajner i akademski slikar koji se u medijima pojavljivao kao autor vizuala Turske turističke zajednice, osoba aktivna u pripremanju Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine i aktivist.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *