Input your search keywords and press Enter.

Predavanje u Narodnoj knjižnici: Kako pristupiti slijepoj osobi

„Naša je vizija društvo u kojemu će se poštivati dostojanstvo svake osobe, njegovati međusobno uvažavanje i solidarnost, i u kojemu biti slijep neće značiti „manje vrijedan”, već „različit”.“

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, Narodna knjižnica Grad, uključile su se u obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa, 15. listopada,  predavanjem namijenjenim djeci osnovnoškolskog uzrasta na temu „Kako pristupiti slijepoj osobi“ koje će održati predsjednica Udruge slijepih Dubrovačko neretvanske županije Rosa Matić.

Na predavanju će biti izložena ortopedska pomagala koja slijepim i slabovidnim osobama pomažu u svakodnevnom životu, a djeca će imati priliku vidjeti i psa vodiča za  slijepe. Predavanja će se održati u  srijedu, 14. listopada, u jutarnjim terminima od 9:00 do 12:00 sati u trajanju od 35 minuta po grupi u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

  1. grupa    9:00 – 9:35
  2. grupa 10:00 – 10:35
  3. grupa 10:50 – 11:25

Obilježavanjem Međunarodnog dana bijelog štapa započinje ovogodišnja manifestacija  Mjeseca hrvatske knjige koja će se odvijati od 15. listopada do 15. studenoga  u  Dubrovačkim knjižnicama. Centralna je tema manifestacije vezana uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *