Input your search keywords and press Enter.

Izložba radova rađenih tehnikom starih majstora, korčulanskog umjetnika Alekseja Minakova pod naslovom ”Povratak u budućnost”, otvorila se 11. prosinca na trećem katu Znanstvene knjižnice. Za postav izložbe zaslužan je slikar i restaurator Robert Kralj.

Minakovi radovi nastajali su u razdoblju od 30-ak godina, a izloženi su oni na ručno rađenom crtežu i papiru nastali tehnikama starih majstora poput pera od ptice, srebrenke, sangvine, kineskog tuša i kista, malo akvarela, ugljena i dvije tri grafičke tehnike, litografije i bakroreza. Minakov je rekao kako za njega ‘nema teme’ kad se uhvati slikanja, jer inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje.

– Htio bih da ljudi koji imaju djecu budu ovjekovječeni kad ostare, i da njihova djeca to imaju za vječnost. Ovom izložbom vraćamo se ljepoti kao u baroknoj muzici, jednom skladu i miru – zaključio je autor izložbe koja ostaje otvorena do 22. prosinca.

Tijekom boravka u Dubrovniku, Minakov, u suradnji Dubrovačkih knjižnica i Umjetničke škole Luke Sorkočevića, vodi radionice namijenjene učenicima likovnog smjera Umjetničke škole od prvog do četvrtog razreda, na kojima poučava đake o izradi pera, papira i tinte kao i ostalim likovnim tehnikama.

 

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *