Input your search keywords and press Enter.

Povodom 30. godišnjice pogibije položeni vijenci za branitelje na Bosanci

U spomen na hrvatske branitelje, koji su na današnji dan prije 30 godina u jednom od najžešćih granatiranja Srđa u Domovinskom ratu poginuli na Bosanci, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja. Počast su im danas, u ime Grada Dubrovnika, odali dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pročelnica Paula Pikunić Vugdelija i vijećnik Maro Kristić.

Vijence su položile i obitelji poginulih branitelja te predstavnici Županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Udruge roditelja i udovica Domovinskog rata Dubrovnik, kao i ostale udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Tog 9. studenog 1991. godine u srpsko-crnogorskom napadu živote su izgubili dragovoljci Domovinskog rata: Mario Pezzi, Franci Lazibat, Vedran Ivošević Genocid, Hamdija Kovač, Željko Raguž, Antonio Vatović i Željko Putica.

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik i Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske županije i ove su godine organizirale odavanja počasti poginulim braniteljima na Bosanci.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *