Input your search keywords and press Enter.

Povijesna odluka: Sveučilište u Dubrovniku dobiva Studentski dom

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga „Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku“ u ukupnom iznosu od 150.900.000,00 kuna, isto onoliko koliko je Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni prijedlog Sveučilišta u Dubrovniku uspješno je prošao svih pet fazi provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava koje je obavila Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

Temeljem Odluke o financiranju Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u sufinanciranju izgradnje studentskog doma bez koje prijava ovog projekta ne bi bila moguća.

„Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu“, izjavila je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije, i to u okviru operativnoga programa “Konkurentnost i kohezija”, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga “Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju”.

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odluka o financiranju kompleksa studentskog doma

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.