Input your search keywords and press Enter.

Potpisivanje ugovora za izvođenje radova na Lapadskoj obali

Iz Grada najavljuju potpisivanje ugovora za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, za sutra,

U UTORAK, 16. OŽUJKA 2021. GODINE, U VELIKOJ VIJEĆNICI GRADA DUBROVNIKA, S POČETKOM U 10 SATI.

Ugovor će potpisati dubrovački gradonačelnik Mato Franković s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora.

***

O projektu:

„Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje“ projekt je vrijedan 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao putem EU fondova.

Stopa financiranja iznosi 100 % ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 69.857.603,15 kuna, od čega 85 % sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 % sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Nakon provedene javne nabave ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale sklopit će se sa zajednicom ponuditelja: TEXO MOLIOR d.o.o. i IMPRESA COSTRUZIONI MENTUCCI ALDO S.R.L. čija je ponuda u iznosu od 40.979.207,69 kn bez PDV-a, odnosno 51.224.009,61 kn s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Također, potpisat će se ugovora o izvršenju usluge stručnog nadzora pri izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale  s izvršiteljem TRAMES d.o.o. čija je ponuda u iznosu od 330.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 412.500,00 kn s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Rok za izvođenje radova za izvođača je 30 mjeseci od uvođenja u posao, a trajanje nadzora je 32 mjeseca.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *