Input your search keywords and press Enter.

Potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i HEP-a

Rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. mr. sc. Perica Jukić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o poslovnoj suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstvenoistraživačkim projektima.

Ovim se Sporazumom određuju načela dugoročne poslovne suradnje između Sveučilišta i HEP-a iz područja djelatnosti Sveučilišta, a koji znatno mogu pridonijeti uspješnom ostvarenju razvojnih planova HEP-a i Sveučilišta.

„Potpisivanje ovog Sporazuma nastavak je suradnje Sveučilišta s gospodarstvom, a posebno nas veseli što se radi o velikoj tvrtki. Sveučilište nije samo mjesto gdje se obrazuju mladi ljudi, već i ustanova koja mora biti u funkciji razvoja gospodarstva. Ovim se Sporazumom, između ostaloga, otvaraju vrata i za stručnu praksu studentima i za sudjelovanje u različitim oblicima cjeloživotnog obrazovanja“, rekla je rektorica Vrtiprah. Predsjednik Uprave HEP-a Jukić istaknuo je da mu je izrazito zadovoljstvo što su već potpisali nekoliko ugovora s fakultetima u Hrvatskoj i što je takav Sporazum potpisan i sa Sveučilištem u Dubrovniku te je dodao: „za sve aktivnosti koje provodimo želimo i znanstvenu podršku.“

Prorektor za međunarodnu suradnju i znanost i profesor u poljima elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Vlatko Lipovac dodao je kako ima puno ideja o zajedničkim projektima u poljima elektroenergetike, komunikacija, čistih i obnovljivih izvora itd., te kako Sveučilište može pridonijeti u transferu tehnologija i razvoju znanja i vještina koji su od interesa Grada i Županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *