Input your search keywords and press Enter.

Poslovni susret uljara

U sklopu Poslovnog susreta vinara i ugostitelja, koji se u organizaciji i Dubrovačko-neretvanske županije Regionalne razvojne agencija DUNEA-e održava 19. siječnja u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, predstavit će se i uljari s Korčule, nositelji EU zaštićene oznake izvornosti.

Ovo predstavljanje dio je projektnih aktivnosti EU projekta Well-O-Live, kojeg na području DNŽ provodi DUNEA. Zajedno s 43 vinara predstavit će se i pet uljara s otoka Korčule, koji jedini za sad nose ovu zaštićenu oznaku

Naziv “Korčulansko maslinovo ulje” upisan je u listopadu 2016. godine u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.”Korčulansko maslinovo ulje” je ekstra djevičansko maslinovo ulje koje se dobiva izravno iz ploda maslina autohtonih sorti Lastovke i Drobnice, pojedinačno ili u kombinaciji, u najmanjem udjelu od 80%. Posebnost ovog ulja je miris po zelenom plodu i lišću masline te okus ujednačene srednje do intenzivne gorčine i pikantnosti. Područje proizvodnje “Korčulanskog maslinovog ulja” obuhvaća cijeli otok Korčulu.

Ovaj susret zatvorenog je tipa, fokusiran na poslovnu suradnju, a zainteresirani ugostitelji mogu se prijaviti još danas i sutra na mail mvitkovic@dunea.hr ili telefon 312-714.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *