Input your search keywords and press Enter.

Nastupom ispred župne crkve Svetog Srđa i Baha u Pridvorju završen je trodnevni program posjeta slavonskog KUD-a “Šokadija” Pridvorju i Konavlima.

 

Slavonci su sa svojim domaćinima ovaj vikend priredili bogat kulturni program. Sinoć je u Pridvorju održana prava slavonsko-konavoska večer u kojoj su se izmjenjivali slavonska kola i pridvorska poskočica, a centralni događaj večeri bilo je potpisivanje povelje prijateljstva između KUD-a “Šokadija” iz Šumećeg i KUD-a “Stjepan Radić”.

 

Posjet KUD-a “Šumeće” započeo još u petak navečer zajedničkim jednosatnim programom na Trgu Frana Tuđmana u Cavtat, u kojem su prikazana tradicionalna slavonska konavoska kola, ali i foklorna tradicija u pjesmi i riječi. U progrtamu je nastupio i mandolinski sastav KUD-a “Stjepan Radić”. Inače, ovo je već peti nastup KUD-a “Šokadija” u Cavtatu, koji sa KUD-om “Stjepan Radić” održava kontinuiranu kulturnu razmjenu još od 2001. godine.

 

Već za petnaestak dana KUD “Stjepan Radić” ide  uzvratni posjet Šumećem, gdje će nastupiti na poznatoj folklornoj manifestaciji “Inati se Slavonijo”.

 

 

 

KUD “Stjepan Radić” Pridvorje
Vlaho Mujo, predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *