Input your search keywords and press Enter.

Zeleni Forum Rijeke dubrovačke i Eko Omblići Zeleno Sunce, uputili su otvoreno pismo Komunalnim službama Grada i DNŽ:

– otvoreni eko apel: Ponovo šporkeca po Ombli!

…poruke su koje dobijamo preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona 020/453-850 u posljednje vrijeme od naših sugrađana ponajviše „riječana“ … Žale se da još nije riješen kanalizacioni sustav Rijeke dubrovačke i da se boje zaraze s obzirom da se i oni i djeca kupaju u Ombli!

Zaputili smo se prošlu nedjelju popodne u našu već 39. Eko patrolu i stvarno se uvjerili kako na je na srediini rijeke Omble odnosno zaljeva dugačka linija šporkece od kanalizacije počam od bivše Zdravstvene stanice u Mokošici na moru predko Sustjepana pa sve do Batahovine!

Dijelimo zabrintost mještana Rijeke dubrovačke zbog zagađenosti Omble pitajući se kada će se ovaj problem riješiti jer onečišćenje kanalizacijom je u posljednje vrijeme sve veća i veća s obzirom da su su se od izvora Omble pa sve do ušća počeli otvarati i razni ugost. sadržaji kojima još nije riješena kanalizacija niti priključenje na glavni kanalizacioni sistem Rijeke dubrovačke ! Ujedno se pitamo zajedno sa našim „riječanima „ kako se moglo u ovakvim uvjetima dozvoliti kupanje u rijeci Ombli ? Gdje su odgovorne službe da ovo zaustave ?

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *