Input your search keywords and press Enter.

… pored povijesnih kamenih serpentina ispod Petrova sela kod Vellikog mokoškog potoka!

Zeleni Forum, Eko-Omblići & Zeleno Sunce, uputili su O t v o r e n i Zeleni apel iz Mokošice, Komunalnim službama Grada:

Na kamenim povijesnim serpentinama ispod Petrova sela uz Veliki potok prema Mokošici se ponovo baca kućno smeće u plastičnim vrećama!
Prije par godina smo prilikom naše eko patrole sa Eko-Omblićima niz kamene povijesne serpentine ispod Petrova sela vidjeli ogromne količine odbačenog kućnog smeća našto smo odmah javno reagirali i za nekoliko dana su nam javili iz Komunalnog odjela da je sve smeće očišćeno…
Evo ponovo se baca kućno smeće samo malo poviše na predzadnjim kamenim povijesnim serpentinama ispod Petrova sela… Nažalost baca se s jedne i druge strane i vrlo je teško vidjeti sve jer je skriveno u žbunju te većina bačena u strminu kod Velikog mokoškog potoka. Tko to baca svoje kućno smeće pitaju se i brojni šetači iz Mokošice koji su nam prilikom naše 2. Eko patrole ove godine pokazali ružne nakupine smeća u zelenilu?
I mi se pitamo kako netko ima srca bacati svoje kućno smeće u tako lijepu netaknutu prirodu pored jedinstvenih povijesnih kamenih serpentina uz Veliki mokoški potok…ispod Petrova sela…!
Još prošle godine pored prvih kamenih serpentina smo vidjeli nekoliko odbačenih vreća kućnog smeća, što znači da je ovo odlaganje počelo prije par mjeseci!
Molimo Vašu hitnu reakciju i očitovanje.

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

„Ne izvršava li čovječanstvo samoubojstvo neodgovornim i tiranskim odnosom prema prirodi?“
(Papa Franjo 2015)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *