Input your search keywords and press Enter.

POMLAĐENA HRVATSKA REPREZENTACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU ZAVRŠILA KAO ČETVRTA

Mlada vaterpolska reprezentacija od kojih je čak osam vaterpolista po prvi puta nastupilo na jednom velikom prvenstvu svoj je nastup na Svjetskom prvenstvu u mađarskoj prijestolnici završila kao četvrta reprezentacija svijeta. U posljednjoj utakmici, borbi za broncu pobjedu je odnijela Grčka svladavši Barakude 9:7 (1:0, 4:3, 3:2, 1:2).

– Nismo imali potrebnu koncentraciju. Strašno smo puno promašivali i gađali njihovog vratara. No to je sazrijevanje koje se dešava ovoj reprezentaciji i ne može se ostvariti preko noći. To je dugotrajan i mukotrpan proces. Čestitke igračima na srčanosti, želji i svemu što su pokazali. U nekoliko navrata vraćali su se u utakmicu, pokušavali čupati rezultati, no u momentima kada smo se trebali vratiti radili smo početničke pogreške koje su nas koštale pozitivnog rezultata. Sada trebamo napraviti dobre analize. Većim dijelom turnira smo pokazali dobru igru no sada kada smo trebali uzeti medalju nismo bili pravi. Moramo priznati da su ovo reprezentacije koje su u ovom trenutku bolje od nas. A nama preostaje samo rad, rad i opet rad  – zaključio je izbornik Tucak.

Među igračima dva zgoditaka danas je upisao Luka Bukić, dok su po jedan zabili Fatović, Marinić Kragić, Vrlić, Kharkov i Žuvela.

– Mislim da je najvažnije da razbistrimo glave u ova dva tjedna koliko ćemo sada biti slobodni i onda da se počnemo spremati za Europsko prvenstvo. Na samom turniru jasno se vidjelo koliko je izjednačeno stanje u vrhu vaterpola. Svih osam momčadi koje su ušle u četvrtfinale imale su svoju šansu da uđu u finale. Čestitke Grcima, a na nama je da se pripremimo i podignemo igru za Split, jer mislim da smo pokazali da kvalitetu imamo  – rekao je Loren Fatović, reprezentativac.

– Jedino što sada mogu reći jest da je Grčka zasluženo pobijedila. Ponovo smo imali loš ulazak u utakmicu. Ponovo nam je bio loš igrač više. Opet nam se to dogodilo Morat ćemo ovo dobro izanalizirati i vidjeti u čemu je problem. Svaki puta se kasnije vratimo i konsolidiramo, no taj loš početak i ulazak u igru nas košta utakmice. Nas je ovdje sedam – osam novih i prvi nam je da smo ovdje, sigurno i to ima svoju ulogu. No izanalizirat ćemo sve detaljno i izvući pouku te se pripremiti najbolje što možemo za Europsko prvenstvo   – zaključio je Andrija Bašić, reprezentativac.

Reprezentacija sada odlazi na kratak odmor te se ponovo okuplja sredinom sedmog mjeseca kada kreću s pripremama za 35. Europsko vaterpolsko prevenstvo u kojem su točno oni, odnosno Hrvatska domaćini. Prvenstvo će se odigrati u splitskoj Spaladium Areni od 27.08. do 10.09. gdje će se natjecati čak 16 muških i 12 ženskih vaterpolo reprezentacija.

cro wp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.