Input your search keywords and press Enter.

Podnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za sektor proizvodnje jaja

Dana 8. travnja 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede je zaprimilo drugi Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, a odnosi se na sektor proizvodnje jaja. Podnositelj Zahtjeva je Udruga za znanost o peradi. Svaka fizička ili pravna osoba koja ima pravni interes i koja ima sjedište ili prebivalište u Republici Hrvatskoj može u roku od 30 dana od dana objave ove Obavijesti podnijeti prigovor na podneseni Zahtjev sukladno članku 98. stavku 6. Zakona o poljoprivredi. Specifikacija proizvoda „Dokazana kvaliteta“ – Konzumna jaja, objavljena je na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede uspostavlja dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta –  radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda putem jedne, jedinstvene prepoznatljive oznake.

Nacionalni sustav kvalitete osmišljen je kako bi se dodatno označilo poljoprivredne i prehrambene proizvode više kvalitete odnosno proizvode s posebnim karakteristikama unutar pojedinih sektora, između ostalih, voća mlijeka, mesa, jaja, povrća. Naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, prerade, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima. Osim informiranja potrošača o dodanoj vrijednosti proizvoda, ovaj sustav štiti i proizvođače od nepoštenih praksi.

Ministarstvo poljoprivrede

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *