Input your search keywords and press Enter.

Počele radionice Moj-seoski u DNŽ

Radionice “Moj-seoski” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  

Radionicom u Orebiću započeo je ciklus radionica o seoskom turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  koji će se ovog tjedna nastaviti u Korčuli (utorak), Slanom (srijeda), Grudi (četvrtak) i Metkoviću (petak). 

U Orebiću je u ponedjeljak održana prva od pet dvosatnih edukativnih radionica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u organizaciji Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

“Kao osnivač i član Udruge ruralnog turizma Hrvatske izrazito sam zadovoljan jer su kolegice i kolege s Pelješca dolaskom na radionicu prepoznale važnost naše Udruge za cjelokupni seoski turizam u Hrvatskoj. Kao jedina strukovna udruga koja ima članove iz svih dijelova Hrvatske, svakodnevno radimo na rješavanju izazova u radu kako naših članova tako i ostalih pružatelja usluga seoskog turizma. Uključeni smo u Radnu grupu za razvoj seoskog turizma, Radnu grupu za izradu nove nacionalne turističke strategije i Savjet za oporavak turizma koji djeluju pri Ministarstvu turizma i sporta kojem ovom prilikom i zahvaljujem na podršci i volji da se naši problemi konačno počnu rješavati“ istaknuo je Josip Antunović, vlasnik Obiteljskog gospodarstva Antunović iz Kune i član Upravnog odbora Udruge.

Radionice se organiziraju, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta, a vodi ih Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Zainteresirani sudionici se na radionice mogu prijaviti putem obrasca na web stranici Udruge idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama.  Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama u što većem broju kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata.

Aleksandra Kuratko Pani
Voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske

https://idemonaselo.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *