Input your search keywords and press Enter.

Počele prijave za Ston Wall Marathon

Za dvadesetak dana, točnije 18. rujna, trčat će se 9. Ston Wall Marathon.

Jedinstveni je to sportsko-turistički događaj, pokrenut od nekolicine atletičara entuzijasta, koji se trči po Stonskim zidinama, najdužem očuvanom obrambenom zidu u Europi. Uz podršku Društva prijatelja dubrovačkih starina, Turističke zajednice općine Ston i Dubrovačko-neretvanske županije, prerastao je u ekskluzivni događaj u posebnom okružju s maratoncima iz cijeloga svijeta.

Najteži dio, Stonske zidine, trče se na samom početku. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, trkače čeka dvokilometarska staza pored mora. Prijelaz preko prijevoja vodi vizurama otoka Mljeta i uvale Marčuleta. Povratak daje još jednu priliku za odmor nizbrdicom i ravnicom uz more do Stona, nakon čega slijedi razmjerno lagano valoviti put preko stonskog polja i Hodilja do okreta u Dubi Stonskoj, odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona.

Kako bi se doživljaj povijesti i prekrasnih vizura netaknute prirode približio svima, organizirane su i dvije kraće utrke, jedna od 15 km i druga od 4 km. Prijave su u tijeku.

Izvor: dubrovacki.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *