Input your search keywords and press Enter.

Počast žrtvama Vukovara i u Njemačkoj: Danas u Münchenu veliki mimohod za herojski Vukovar

U čast gradu heroju Vukovaru mladi hrvatski studenti u Njemačkoj danas 18.studenoga sa početkom u 18.00 sati u Münchenu organiziraju veličanstveni mimohod kako bi se prisjetili velike tragedije hrvatskog naroda i pada ove najveće utvrde obrane Hrvatske u Domovinskom ratu.

Bit će to još jedno sijećanje i na sve koji su svoje živote položili u obranu Hrvatske. Kolona sijećanja u petak kreće sa Odeonsplatza u središtu bavarske metropole i završava na Königsplatzu u četvrti Maxvorstadt.

Studenti će okupljenima ovom prigodom podijeliti i svijeće za Vukovar, koje će upaliti i nositi u koloni sjećanja. Tom prigodom bit će i prikupljene donacije za Vukovar i njegovu obnovu.Nakon mimohoda u 20.00 sati uslijedit će i prikazivanje filma o Vukovaru i njegovoj žrtvi, a ujedno bit će održan i zanimljivi kulturno- zabavni program uz nastup članova franjevačke mladeži, folklorne skupine, te organizatora Udruge hrvatskih studenata iz Münchena.

Mimohod će trajati dva dana tako da će se i u nedjelju 20.11.2016, u crkvi svetog Gabrijela na Prinzregentenplatzu završiti svetom misom koja započinje u 12.00 sati a na kojoj se očekuje rekordan broj hrvatskih vjernika.

Tekst – Zoran Paškov; foto: UHS(hrvatski studenti)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *