Input your search keywords and press Enter.

Plesni vjetar s Revelina

Predstava «Anything» Zagrebačkog plesnog ansambla gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama u selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske

Plesna predstava „Anything“, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua u izvedbi uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje na taraci tvrđave Revelin u subotu, 6. kolovoza s početkom u 21:30, u sklopu 67. Dubrovačkih ljetnih igara. Riječ je o jednoj od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastaloj u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Dubrovnik stiže u stručnoj selekciji Plesne mreže Hrvatske.

U predstavi „Anything“ gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, govori samo za sebe. Vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla sustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, uz šum vjetra, kojeg kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog.

U predstavi plešu nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek. Ulaznice su dostupne putem internetskih stranica Dubrovačkih ljetnih igara te na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži, kao i na lokaciji, 1 h prije početka izvedbe. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.