Input your search keywords and press Enter.

Plazma Sportske igre mladih u Slanom

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju Zajedno više možemo – u akciji s policijom“.

Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Plazma Sportske igre mladih će 10. travnja u Osnovnoj školi Slano u Slanom održati prezentaciju nove sezone u sklopu koje će kampanja biti predstavljena.
Kampanju će predstaviti g. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i g. Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će učenici OŠ Slano, Ston i Primorje i okušati se u pokaznim trunirima u graničaru i malom nogometu Plazma Sportskih igara mladih i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj. Na svim događanjima biti će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ a u kojem će se organizirano provoditi pripremljeni Paket preventivnih aktivnosti policije i partnera.

Primarnom prevencijom želi se u konačnici postići promocija razvoja i sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport primjeren i pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.