Input your search keywords and press Enter.

Plavi razgovori HRT – Radija Dubrovnik 25 godina u radijskome eteru

Već 25 godina HRT – Radio Dubrovnik emitira Plave razgovore urednice i voditeljice Jelene Obradović Mojaš.

Prvo je izdanje emisije objavljeno u srpnju ratne 1992. godine te ona otad bez prekida plovi radiovalovima HRT – Radija Dubrovnik. „Koncept emisije podrazumijeva odabir zanimljivih, relevantnih i kreativnih osoba koje na najrazličitije načine ostavljaju svoj trag u javnome i kulturnome životu Dubrovnika. Intrigantna galerija sugovornika inspirativnih životnih i profesionalnih biografija ulazi tako već četvrt stoljeća u domove slušatelja. U radijskome vremenopisu Plavi razgovori svjedoče i o subjektivnome vremenu, doživljaju i prepoznavanju sugovornika koji su svojim životnim, profesionalnim i različitim drugim poslanjima povezani s Dubrovnikom“, ističe urednica i voditeljica Jelena Obradović Mojaš.

U povodu 25. obljetnice emisije dio Plavih razgovora sa sugovornicima iz povijesti i sadašnjosti Dubrovačkih ljetnih igara bit će objavljen kao posebna knjiga. To dokumentarno radijsko štivo govori o višedesetljetnim uzajamnim vezama HRT – Radija Dubrovnik i Dubrovačkih ljetnih igara. Plavi razgovori zabilježeni su u studijskim prostorima Ville Glavić, u kojoj je desetljećima bio smješten HRT – Radio Dubrovnik.

Knjiga Svjedoci Mnemozine – Plavi razgovori o Igrama i Gradu Jelene Obradović Mojaš ponudit će četrdesetak razgovora s umjetnicima koji su obilježili povijest Dubrovačkih ljetnih igara istodobno afirmirajući misao i poslanje HRT – Radija Dubrovnik u proteklih 25 godina, kao vjernoga arhivara kulturnih zbivanja s jasnim naglaskom na ulozi i važnosti Hrvatske radiotelevizije u promociji i očuvanju nacionalne kulture.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *