Input your search keywords and press Enter.

Petrov predlaže jedinstvenu vladu

Nakon današnjih sastanaka s pregovaračkim timovima SDP-a i HDZ-a čelnici Mosta održali su konferenciju za medijena kojoj su otkrili detalje pregovora.

– Most je danas otvorio razgovore i s HDZ-om i sa SDP-om. Razlog tome je što smatramo da Hrvatskoj treba jedinstvo. Mi smo na jednostavan način uspjeli među sobom prevladati svjetonazorske podjele. To smo znali staviti sa strane. Na takav način smo istupili i prema HDZ-u i SDP-u. Od jednih i drugih očekujemo da to razumiju i da se u Hrvatskoj napravi jedinstvena vlada HDZ-a, SDP-a i Mosta. To je jedini uvjet uz koji je moguće provesti paket reformi. Sve drugo bi bila prijevara birača s naše strane. Reforme zahtijevaju ustavne promjene, bit će nam potrebna dvotrećinska većina i to je potrebno da ne bismo iznevjerili birače.  Smatramo da mi možemo biti moderator takvog jedinstva i da oni nakon 25 godina mogu sjesti za stol, zaustaviti animozitete i Hrvatskoj posvetiti barem sljedeće dvije godine. To je naš stav i nećemo odustati od toga. U sljedećem razdoblju provest ćemo proces usuglašavanja reformi i to paralelno i sa HDZ-om i sa SDP-om – kazao je Božo Petrov.

Istaknuo je kako će nakon prvog i drugog kruga pregovora uslijediti definiranje mandatara.

– Ovo je početak razgovora, a od naših zahtjeva za reformama nećemo odustati. S naše strane će također doći prijedlog mandatara. O tome ćemo razgovarati naknadno – kazao je Petrov koji nije želio kazati kako su na to reagirali Milanović i Karamarko.

Večernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *