Input your search keywords and press Enter.

Pelješac osvojio svjetsku elitu

… elitu zaljubljenika u vjetar i brzinu

Nakon dva dana iznimno atraktivnih i uspješnih windsurf utrka tijekom kojih su natjecatelji iz 10 zemalja svijeta mnogobrojnoj publici pokazali svoje umijeće i raskoš talenta, sutra je na redu spektakularno finale hrvatske etape Europskog prvenstva European Freestyle Pro Toura.

U nedjelju popodne svi okupljeni moći će pratiti finale s plaže u Perni odakle će uživati u skokovima, okretima i majstorijama finalista ovog privlačnog i adrenalinskog sporta.

Iako se radi o Europskom prvenstvu, natjecatelji su u Pernu pristigli iz cijelog svijeta, potvrđujući da je poluotok Pelješac postao jedna od omiljenih destinacija ljubitelja windsurfa.

Razlog tome zasigurno su savršeni uvjeti koje Perna i poluotok Pelješac pružaju, od prirodnih uvjeta, savršene klime, ali i maestrala koji na ovoj lokaciji, u morskom kanalu između Pelješca i Korčule, puše kao nigdje na Jadranu.

“Perna je zbog svog specifičnog geografskog položaja jedno od najboljih mjesta za windsurf u ovom dijelu Europe. Naime, nalazi se na najužem dijelu Pelješkog kanala te uz pomoć termike ovdje vjetar znatno jače puše te pretvara Pernu u savršeno mjesto za windsurf. Također atmosfera je izrazito pozitivna i opuštena, što pridonosi cjelokupnom doživljaju. Koristim svaku priliku pozvati kolege surfere iz drugih zemalja na Pelješac, a svatko tko dođe oduševi se i uvijek se vrati”, poručio je Matko Jovanović, aktualni hrvatski prvak u freestyleu.

Perna je još jednom opravdala status svjetske surferske destinacije te nakon etapa održanih u Austriji, Grčkoj i Španjolskoj dokazala da se i Hrvatska nalazi među najatraktivnijim destinacijama za ovaj sport.

„Predivno more, prirodne ljepote i svakako trud tima uključenog u organizaciju omogućili su da se u Perni okupi svjetska elita ovog sporta koja će svakako učvrstiti prepoznatljivost Pelješca kao izvrsne surferske destinacije“, poručio je Marko Mudrovčić nakon što je drugu godinu zaredom uspješno organizirao prvenstvo.

Veliko finale predviđeno je sutra u 15 sati, a nakon proglašenja pobjednika, koji će se na zadnjoj etapi prvenstva u Francuskoj natjecati za titulu prvaka Europe, slijedi bogati zabavni program. Više informacija pronađite na službenoj web stranici prvenstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *