Input your search keywords and press Enter.

Ovako će izgledati groblje Dubac

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima i načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli u pratnji direktora groblja Dubac Đurom Lonzom obišli su jučer radove na groblju Dubac.

 

Direktor Lonza izvjestio je gradonačelnika Vlahušića i načelnika Nardellia kako je jedan dio fizičkih radova gotovo pri kraju te kako su u tijeku pripreme za izgradnju pristupne ceste.

Načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli kazao je kako je ugovor o izgradnji pristupne ceste potpisan u ponedjeljak 5. prosinca, a vrijednost radova iznosi više od četiri milijuna kuna.

Podsjetimo, građevinska dozvola za izgradnju pristupne ceste ishođena je početkom listopada 2016. godine nakon čega je provedena javna nabava te je od sedam ponuditelja odabrana tvrtka Georad Inženjering d.o.o. iz Makarske. Također je ugovoren i stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova s tvrtkom Apsida d.o.o., kao i projektantski nadzor s tvrtkom Traser d.o.o. iz Dubrovnika.

“Radovi idu odličnim tempom, ali ono što je najvažnije je da svaki stanovnik Grada i Župe sada zna da je ova priča konačno završena. Što se tiče ostale procedure, očekujemo da ćemo na proljeće usvojiti i odluku o načinu dodjele grobnica što je u ovom trenutku građanima najvažnija informacija. Nadama se da zbog pada proračuna nećemo morati zaustaviti ove radove jer Grad iz svojioh redovitih prihoda financira ovaj projekt”, kazao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Vlahušić uputivši zahvalu načelniku Nardelliu i direktoru Lonzi, ali i svima ostalima koji svakodnevno brinu da radovi idu svojim tijekom bez da ometaju svakodnevni život građana.

Gradonačelnik Vlahušić je istaknuo i kako je groblje Dubac, uz pročistač pritke vode Ombla, najveći infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će značajan dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik (76 %) i Općina Župa dubrovačka (24 %). Samo u Prijedlogu proračuna za 2017. godinu Grad Dubrovnik je za sufinanciranje izgradnje groblja osigurao 15 milijuna kuna, a u projekcijama za 2018. i 2019. godine redom 15,3 i 16,8 milijuna kuna.

Buduće groblje imat će 1585 grobnih mjesta sa svom potrebnom infrastrukturom, od pristupne ceste i cesta unutar obuhvata groblja, parkirališta, kapelice, poslovnih objekata i dvorane za ispraćaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *