Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni zeleni apel za Sjekiricu kod Brsečina!

Državnom inspektoratu RH, Zagreb – Inspekcijski odjel za zaštitu prirode RH

Već neko vrijeme preko društvenih mreža i dubrovačkih portala apeliramo zajedno sa brojnim građanima Dubrovnika i šire, kako se nešto čudno događa oko Sjekirice kod Brsečina – prirodnog fenomena jedinog takvog na Jadranu!
Naime tamo su prije 2 mjeseca donešene grede, žice i cimenat, znači priprema se neka gradnja … što je uzbunilo sve nas zaljubljenike prirode. Naime Sjekirica je jedinstveni šumoviti poluotočić (a kada je plima postane otočić) na kojem se uz otočić Bogutovac kod Tri sestrice (u blizini Dola) gnijezde strogo zaštićene bijele čiope (Tachymarptis melba).
Molimo vas da Vaše inspekcijske službe odmah reagiraju s obzirom da će bilo kakvom gradnjom ili na Sjekirici ili na obali u blizini biti zauvijek uništen ovaj prekrasni jadranski biser koji je i stanište strogo zaštićenih bijelih čiopa!
Ujedno vas molimo da Vaše inspekcijske službe odmah zaustave (i traže sanaciju) dalje bacanje šuta i zemlje(gradi se privatni hotel u blizini ) u Brsečinama ili točnije iznad Ljetnikovca Cvijete Zuzorić i mjesne plaže a o čemu smo vas nekoliko puta od proljeća obavještavali !?

Predsjednica:Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.