Input your search keywords and press Enter.

Prepune  kante (od tehnobetona ?)  od  smeća  na Lokrumu nisu lijepa slika ovih dana u jeku turističke sezone !
Posljednjih mjesec i pol dana žale nam se prijatelji  naše odruge Cluba prijatelja Lokruma (osnovane i registrirane 5.6.1998 god  u Dubrovniku) kako se kante  od smeća na Lokrumu ne prazne redovito  te da ih je svakim danom manje!
Dijelimo ogorčenost Lokrumaša jer smo i mi to primjetili te se  u par  navrata obratili javno odgovrnim institucijama Lokruma i Grada  ali uzalud..!
Još prije nekoliko godina smo ukazali kako ove kante od tehnobetona uopće ne pristaju jednomn Rezervatu kakav je Lokrum predlažući kante od recikliranog drva kakve postavljaju u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode diljem Lijepe naše  i kakve možete vidjeti u  našem Eko parku Ombla u Mokošici ali se naš prijedlog nije prihvatio.
Predlagali smo i postavljanje “zelenog otoka”  međutim ni to nije prošlo! Ovakve  ružne slike prepunih kanti na livadama Lokruma i u Portoču zaista nije lijepo vidjeti ni nama zaljubljenicima Lokruma a kamol brojnim turistima koji ga ovog ljeta u velikom broju pohode.
Nadamo se da će nakon ovog našeg zelenog apela konačno reagirati odgovorne okolišne inspkecijske službe koje brinu o Rezervatima RH!
“Samo fantazija vješta pisa pred grad kakav je ovaj postavila bi otok kakav je  Lokrum (Akademik Luko Paljetak, Dubrovnik )
Predsjednica Cluba prijatelja Lokruma: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *